Çin’de Türk Havlusu rüzgârı
Çin’in Guangzhou kentinde düzenlenen ve Denizlili ev tekstili firmalarının da katılım sağladığı Kanton Fuarı 01-05 Mayıs 2019 tarihleri arasında düzenlendi.

Küresel alıcıların buluşma noktası haline gelen fuarda DENİB üyesi firmalar ile sektör temsilcileri bir araya gelerek görüşme fırsatı buldu.
Kalitesi ve özgünlüğüyle, dünya çapında bilinirliğe sahip olan Türk havlusu ev tekstili sektöründeki profesyonel alıcıların ilgisini çekti.
Turkish Towels Standına Yoğun İlgi
Bu yıl 125.si düzenlenen Kanton Fuarı’nda Denizli İhracatçılar Birliği Turkish Towels markasıyla bir kez daha yerini alarak faaliyetleri ve Türk havlusuyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Öte yandan, farklı bir konstrüksiyonla inşa edilen “Turkish Towels” standı, fuar ziyaretçilerinin ve katılımcılarının ilgi odağı oldu, yüzlerce kişi “Turkish Towels” standında fotoğraf çektirdi.
Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, ev tekstili sektöründe önde gelen ülkelerden birinin Çin olduğunu belirterek, Kanton Fuarı’na dünyanın dört bir yanından önemli satın alma yöneticilerinin geldiğinin altını çizdi ve sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bilindiği gibi Çin, dünyanın en büyük ev tekstili ihracatçılarından biri. Kanton Fuarı da, dünya ev tekstili ticareti için büyük önem arz ediyor. Çünkü dünyanın en büyük markaları bu fuarda yer alıyor.
Öte yandan; son yıllarda, Çin’in tüketici davranışlarında önemli değişiklikler yaşanıyor. Çinlilerin lüks ve markalı ürün satın alma konusunda oldukça yüksek potansiyel taşıdıklarını görüyoruz. Bu noktada, ilimizin ev tekstili sektörünün markalaşmasını çok önemsiyoruz.”
Denizli.net
Denizli Valiliği'nden önemli uyarı!
Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklama ile son zamanlarda Vali, Vali Yardımcıları ve Özel Kalem Müdürünün ismini kullanarak vatandaşlar aranılarak para talebinde bulunan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.

Denizli Valiğinden yapılan açıklama şu şekilde: “Denizli Valiliği’nin veya herhangi bir kamu kurumumuzun vatandaşlarımız, işadamlarımız ve esnafımızdan; telefon veya diğer iletişim yollarıyla herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir talebi veya yöntemi bulunmamaktadır. Valiliğimizin ve herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adını kullanarak telefon vb. yöntemle yardım toplamaya çalışan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesini, tedbir amaçlı olarak da böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın öncelikle Valiliğimiz Özel Kalem Müdürlüğü ile görüşerek durumu bildirmelerini (0258-265-18-82), 112 Numaralı telefonu arayarak Emniyet Müdürlüğü veya Jandarma Komutanlığı'na ihbarda bulunulması önemle rica olunur.” denildi.
Denizli.net
Astım nedir? Astım nasıl tedavi edilir?
Astım her yaştan insanı etkileyen ataklar ile seyreden kronik bir akciğer hastalığıdır. Erişkinlerde ve çocuklarda görülme sıklığı yıllar içinde artan astım, tedavi ile kontrol altına alınabilmektedir. Peki astımın belirtileri neler? Nasıl tedavi edilir? Hastalar nelere dikkat etmeliler? Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Alaçam, astım ile ilgili tüm bu merak edilen soruları cevapladı…

Astım akciğer içi hava yollarında daralmaya neden olan ve alevlenmeler (ataklar) ile seyreden müzmin (kronik) bir akciğer hastalığıdır. Hava yollarındaki bu daralmanın nedeni mikrobik olmayan bir tür iltihap nedeniyle hava yolu duvarının şişmesidir. Hastalık tekrarlayan nefes darlığı, nefes alıp verirken ortaya çıkan hırıltı/hışıltı/ıslık sesi, göğüste baskı hissi ve öksürük gibi belirtilerle kendini gösterir.
Astım ne sıklıkta görülmektedir?
Dünyada yaklaşık 300 milyon kadar astımlı hasta olduğu tahmin edilmektedir. Ülkemizde ise yaklaşık her 12-13 erişkinden biri ve 7-8 çocuktan biri astım hastasıdır. Astımın görülme sıklığı yıllar içinde giderek artmaktadır.
Astım tedavi edilebilir mi?
Astım tedavisinin amacı hastalığın kontrol altına alınması ve sağlanan bu durumun idame ettirilmesidir. Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de bu hastalığın tedavisi ile ilgili gerekli her türlü ilaç ve malzeme bulunmaktadır. Uygun ilaç tedavisiyle astımlılar iş ve okul dâhil günlük yaşamlarına, hastalık nedeni ile herhangi bir kısıtlanma olmadan devam edebilirler. Astım ilaçlarının büyük bir kısmı soluk alma yolu (inhalasyon) ile kullanılan ilaçlardır ve bu yolla daha az yan etki ile direk hava yollarında istenen tedavi edici etkiyi oluştururlar. Özel cihazlarla verilirler. Tedaviye başlanırken bu özel cihazların kullanım şekli mutlaka hastalara gösterilmelidir.
Astımlı hastalar nasıl yaşamalılar?
Astımlı hastalar, çevresel olarak yakınmalarını artıran faktörlere dikkat etmek koşulu ile günlük yaşamda diledikleri birçok şeyi yapabilirler. Astımlı hastaların günlük işlerini yapabilmesi seyahate gidebilmesi, hobileri ile uğraşması, kısaca yaşamın içinde yer almaları hekimlerin en arzu ettiği noktadır.
Astımlı hastalar spor yapabilir mi? Spor yapmalarının astıma faydası var mı?
Astım spor yapılmasına engel değildir. Astımlı hastalar doktorlarıyla paylaşarak ve çevresel tetikleyicilere dikkat ederek yürüyüş, hafif koşu, yüzme hatta performans sporlarını yapabilirler. Astımda özellikle çocukluk yaş grubunda fiziksel aktivitenin artırılmasının, mümkünse düzenli sporun hastalığın seyrine olumlu katkıları olduğu gösterilmiştir. Bu sayede günlük kullanılan ilaç dozları, randevusuz hekim başvuruları ve astım nedeniyle hastaneye yatışlar, acile başvuruların azaltılabildiği saptanmıştır.
Astımlı hastaların beslenmesinde nelere dikkat etmesi gerekir?
Astımlı hastaların doktor tanılı besin alerjileri olmadıkça özel bir diyet yapmalarına gerek yoktur. Sağlıklı beslenmenin temel ilkeleri astımlı hastalar için de geçerlidir. Obezitesi olan astımlı hastalarda doktor ve diyetisyen gözetiminde kilo vermeleri hastalıkların seyrini olumlu etkileyecektir. Ülkemizde astımlı hastaların %10’undan fazlasının halen sigara içmekte olduğu ve %30-40’nın obez olduğu bildirilmiştir. Yapılan araştırmalarda sigarayı bırakmanın ve obez hastaların kilo vermesinin, astımın kontrolünü kolaylaştırdığı gösterilmiştir.
Astımı kontrol altında tutmak için astımlı hastalar ne yapmalıdır?
Astım kontrolünü güçleştiren etkenler arasında ilaçların doğru teknikle ve düzenli kullanılmamasının yanı sıra, sigara dumanı, alerjenler ve kimyasallar gibi tetikleyicilere maruz kalmak ve obezite sayılabilir. Yapılan araştırmalarda hastaların ilaçlarını doktorunun önerdiği şekilde kullanmasının, sigarayı bırakmanın ve obez hastaların kilo vermesinin, sağlıklı ve dengeli beslenmenin, düzenli egzersiz yapmanın, solunan ortam havasını temiz tutmanın astımın kontrolünü kolaylaştırdığı gösterilmiştir.
Denizli.net